Auto Terminus.

Meer dan een halve eeuw tot uw dienst. 
Mercedes-Benz Brugge

Het verhaal van Auto Terminus vangt aan op 1 juli 1956 met de oprichting van een vestiging in Oostende. Eind 1962 wordt de garage, toen Volkswagen-concessiehouder, benaderd door de Mercedes-Benz Group. Kort daarna sluit Auto Terminus een nieuw concessiecontract met de invoerders van Mercedes, de firma's IMA en Matinauto. Een jaar later is Auto Terminus officieel concessiehouder voor Mercedes-Benz wagens en lichte vrachtwagens in Oostende.
Wat volgt is een verhaal van modernisering, groei en een logische verhuis naar het industrieterrein op Stene-Conterdam, strategisch gelegen langs de A 10 autosnelweg.
Op 1 januari 1990 wordt de onderneming verkocht aan de Groep Claeys. Met de opening  van een tweede vestiging te Brugge in 2002, maakt afgevaardigd bestuurder Ludovic Claeys zijn ambitie duidelijk om Auto Terminus aan de absolute top in de sector te brengen en te handhaven. Het assortiment beperkt zich niet tot Mercedes-Benz wagens en lichte vrachtwagens, maar ook zware bedrijfsvoertuigen worden aan het assortiment toegevoegd.
De Brugse vestiging gelegen op het industrieterrein Handels & Nijverheidsdok bevindt zich op een 23.000 m² grote site. Deze beantwoordt perfect aan de hoge kwaliteitseisen, eigen aan het merk met de ster. In het atelier zijn 16 werkplaatsen, 8 werkbruggen, 4 diagnosecentra en 2 receptieplaatsen (zowel voor personenwagens als voor lichte en zware bedrijfsvoertuigen), 3 dubbele putten en een diagnosecentrum voor directe aanname. De showroom kan een permanente tentoonstelling van 40 voertuigen aan.
Op 6 juni 2011 ontvangt Auto Terminus het gecertificeerd kwaliteitslabel 'Procarrosserie' voor zijn afdeling koetswerkherstellingen uit handen van de Belgische Mercedes-Benz directie. Ze behoort tot de eerste concessiehouders in België die het label krijgen, dit door de doorgedreven inspanningen en investeringen om de topkwaliteit op alle niveaus te garanderen.

Wie de showroom in Oostende of Brugge binnenstapt, merkt het meteen. Hier is aandacht voor detail. In elke zin van het woord. U krijgt er advies op maat, of u nu particulier of ondernemer bent. U wordt geholpen door ervaren mensen, van receptionist tot de werkplaatsverantwoordelijke, van de verkoper tot de technicus. Allen worden ze voortdurend bijgeschoold om u zo goed mogelijk te dienen. Moet u even wachten? Neem gerust plaats in onze wachtruimte en geniet van een kop koffie of een verfrissend drankje. Natuurlijk is er ook wifi voorzien zodat u geen seconde van uw kostbare tijd verliest!